DENEME SINAVLARIMIZ BAŞLIYOR!

Başarıyı artırma çalışmaları kapsamında, altı temel dersimizin zümre başkanlarının görüşleri ve veli toplantılarında velilerimizin de talepleri doğrultusunda, önümüzdeki hafta içi okulumuzda 5,6,7,8. Sınıfların tamamına deneme sınavı yapacağız.
Bu ilk sınav seviye tespit, hazır bulunuşluk ve sınav deneyimi için bir başlangıç olması açısından yapılacaktır.
Sınava bütün öğrencilerimiz katılacaklardır.

Önümüzdeki hafta içi yapılacak olan "Okul İçi Seviye Belirleme ve Hazır Bulunuşluk Sınavı" ile;

*Öğrencilerimizin geçen yıllardaki kalıcı öğrenimlerinin seviyesini belirlemek,
*Temel derslerdeki kazanımlardan hangilerinin gerçekleştiğini ve hangilerinin eksik kaldığını tespit etmek,
*Okul içinde öğrencilerimizin ilk etapta sıralamalarını görmek,
*Öğrencilerimizi merkezi sınavlara hazır bulunuşlukları açısından değerlendirmek
*Öğrencilerimizin deneme sınavlarındaki performanslarının/deneyimlerinin durumunu tespit etmek;
Amaçlanmaktadır.

Okulumuzda yapacağımız sınav sonuçları;
*Bir "sonuç değil", "başlangıç ve tespit" olarak kabul edilmelidir.
*Durum tespiti, seviye belirleme ve öğrenme analizi açısından değerlendirilmelidir.
*Daha sonra yapacağımız sınavlarla birlikte her sınavda öğrencilerimizin ayrı ayrı gelişimleri izlenerek hedef belirlenmeli ve eksiklikler telafi edilerek hedefe ulaşmanın gayreti içinde olunmalıdır.

**Unutmayalım ki başarı bir süreç ve yolculuktur.
Hiç bir başarı emeksiz ve bir anda kendiliğinden ortaya çıkmayacaktır.
Bütün öğrencilerimiz hedeflerini yüksek tutmalılar ve her gün kendilerini geliştirerek azimle-kararlılıkla hedeflerine yürümelidirler.

Okul İçi Seviye Belirleme ve Hazır Bulunuşluk Sınavı sonrasında
LGS sınavı formatında 1. Dönem ünitelerini kapsayacak şekilde sırasıyla
*Ekim ayı sonu veya Kasım ayında,
*Aralık ayında ve
*Ocak ayında olmak üzere
toplam üç defa daha deneme sınavı yapmayı ve
2. Dönemde özellikle 8. Sınıf öğrencilerimiz için deneme sınavı sayılarını artırmayı planlamaktayız.

05-10-2023

Yayın: 05.10.2023 - Güncelleme: 05.10.2023 20:48 - Görüntülenme: 458