Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda  öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşku içerisinde kutlandı. Ayrıca okul müdürümüz, okul aile birliği başkanımız, ogretmenlerimiz ve öğrencilerimizden seçilmiş bir grup istasyon Meydanında yapilan törende de görev alarak okulumuzu temsil ettiler. Birbirinden güzel ve anlamlı gösterilerle günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde gerçekleşen törenimiz de görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, coşku içerisinde kutlamaya katılan veli ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Okulumuzda başarıyı artırma ve motivasyon çalışmaları kapsamında

8. sınıf öğrencilerimize ortaöğretim kurumlarını tanıtma gezilerimiz

okul idaremizin planlaması doğrultusunda düzenli olarak devam ediyor.

Çukurova Gençlik Merkezi Gezimiz

2023-2024 ders yılı başarıyı artırma ve motivasyon çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz

değerlendirme sınavlarında başarı gösteren 7. sınıf öğrencilerimize

söz verdiğimiz üzere ödül olarak eğitim gezisi düzenledik.

18 Mart 2024 Pazartesi günü okulumuz bahçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayıp, şehitlerimizi andık.

Bundan 109 yıl önce imkansızlıklarımıza rağmen tüm dünyaya Türk'ün gücünü gösterip, işgal için gelen düşman ordularını bozguna uğratıp geri gönderdik.

Dünyanın bir daha kolay kolay göremeyeceği mucizelerle dolu bu savaşta binlerce şehidimizi de bu kutsal topraklar uğruna malesef kaybettik.

İşte böyle büyük bir zaferi bugün okulumuz öğrencilerininin hazırladıkları programla yad ettik.

Düzenli olarak belirlediğimiz tutum ve davranışları ile arkadaşlarına örnek olan "Ayın Örnek Öğrencileri"nin ikinci dönem ilk seçimi

sınıf rehber öğretmenlerimizin ve ders öğretmenlerimizin görüşleri alınarak ÖDDK (Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu) tarafından belirlendi.

Sınav tarihleri e-okul'a işlenmiş olup öğrencilerimiz ve velilerimiz

sınav tarihlerine e-okul'dan ulaşabilirler.

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN!

İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde okulumuzda öğrencilerimizin hazırladığı kutlama programı yapıldı.

BAŞARIYI ARTIRMA ÇALIŞMALARI-7: MART-2024 Deneme Sınavları

HİJYEN VE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ

Okulumuz ÖDDK (Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulu) Aylık Toplantısını Yaptı.

Toplantıda; şubat ve mart aylarında örnek davranış sergileyen, tavır ve tutumlarıyla arkadaşlarına örnek olan öğrencilerin belirlenerek ödüllendirilmelerine;

ayrıca okul kurallarından okul kılık kıyafet kurallarına ısrarla uymayan, sınıf içinde kötü sözler kullanarak konuşan,

arkadaşlarına zorbalık yapan, sınıfta izinsiz cep telefonu bulunduran öğrencilerin

bu olumsuz davranışlarının değerlendirilerek tutanaklar tutulup gerekli yaptırımların uygulanması

ve uygulanan yaptırımların öğrencilerin e-okul dosyalarına işlenmesine karar verildi.

Başarıyı artırma ve motivasyon çalışmaları kapsamında;

Ocak ve Şubat aylarında yaptığımız değerlendirme/deneme sınavlarında üstün başarı gösteren 5. ve 6. sınıf öğrencilerimizi

söz verdiğimiz gibi ödüllendirerek Adana Arkeoloji Müzesine eğitim gezisine götürdük.

1-7 MART DEPREM HAFTASI NEDENİYLE PLANLADIĞIMIZ DEPREM TAHLİYE TATBİKATINI

VUKUATSIZ VE BAŞARI İLE TAMAMLADIK.

2023-2024 Ders Yılı 2. Dönem Ortak Yazılı Sınavları 25 Mart 2024- 5 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

6. Sınıflar Türkçe ve Matematik sınavları ülke geneli ortak sınav şeklinde uygulanacak ve ayrıca

7. sınıf Fen Bilimleri sınavı il genelinde ortak sınav olarak uygulanacaktır.

Sınavlarla ilgili kılavuzlara, soru konu dağılım tablolarına ve diğer açıklamalara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca diğer derslerden ortak sınav tarihlerini ilerleyen günlerde tablo halinde detaylarıyla birlikte duyuracağız.

ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ GEZİMİZ