Nis

okulumuz teknoloji tasarım dersi öğretmeni Mehmet ULUSOY'un rehberliğinde, okulumuzda düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvasının dereceye girenleri içinbugün ödül töreni yapıldı. Hazırlanan madalya ve ödüller bugün sahiplerini buldu.

reversi turnuvası

1.si Muhammed Ali KARNAS (7D)

2.si Hira ALP (8B)

3.sü Berfin YILDIZ (8D)

mangala turnuvası

1. si Özge ÖZPINAR (7B)

2. si Mehmet Baran TAŞKAN (8C)

3. sü Yağmur Buse SEVİNÇ (8D) oldu.

ayrıca Muhammed Ali KARNAS isimli öğrencimiz çukurova ilçesi genelinde Reversi alanında 2. olarak okulumuzu gururlandırmıştır.

tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı takdir eder başarılarının devamını dileriz.

Okulumuz genelinde 2 haftadır süren ve yoğun ilgi gören satranç turnuvamız  geçen hafta içerisinde tamamlandı ve dereceye giren öğrencilerimiz belli oldu. Okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Hacı Ahmet KETE nin öncülüğünde düzenlenen satranç turnuvasının madalyalar ve kupaları cuma günü yapılan törenle sahiplerini buldu. Dereceye giren ve turnuvaya katılma cesareti gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. Dereceye giren öğrencilerimiz;

5. Sınıflar:

1.si 5C sınıfından DURU US

2.si 5A sınıfından TAYFUR YILDIZ

6. Sınıflar:

1.si 6A Sınıfından EGE TANER

2.si 6C Sınıfından ALA ELJUNVİ

7. Sınıflar:

1.si 7A Sınıfından KAĞAN KILIÇ

2.si 7B Sınıfından ÖZGE ÖZPINAR

8. Sınıflar:

1.si 8C Sınıfından HASAN ÖZSOYLU

2.si 8A Sınıfından AHMET YENER

okul birincisi: AHMET YENER

okul ikincisi: DURU US

"Farkındayım, Farklılıklara Saygılıyım." Sloganı eşliğinde okulumuz 6-B öğrencileri "Farklılıklara Saygı" konusunda  yıl  boyunca göstermiş oldukları örnek davranışları ile okulumuz davranış değerlendirme kurulunca"  GURUR BELGESİ almaya hak kazanmıştır. Bu belge ile sınıfımız okulumuz salonunda düzenlenecek sinema etkinliğine katılma hakkı da elde etmiştir. 6B sınıfı öğrencilerimize, velilerimize, ve sınıfın dersine giren tüm öğretmenlerimize farklılıklara saygı konusunda göstermiş oldukları  gayret ve işbirliği için teşekkür ediyoruz.

18 mart günü okulumuz bahçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayıp, şehitlerimizi andık. Bundan 107 yıl önce imkansızlıklarımıza rağmen tüm dünyaya Türk'ün gücünü gösterip, işgal için gelen düşman ordularını bozguna uğratıp geri gönderdik. Dünyanın bir daha kolay kolay göremeyeceği mucizelerle dolu bu savaşta binlerce şehidimizi de bu kutsal topraklar uğruna malesef kaybettik. İşte böyle bir zaferi bugün okulumuz öğrencileri şiirlerle şarkılarla bir kez daha yad etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenimiz, öğrencilerimizin konuşma ve şiirleriyle devam etti. Tören sonunda Çanakkale türküsünü okulumuz öğrencileri hep bir ağızdan söyledi. Bu anlamlı tören için öğrencilerimize ve organize eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

23 Şubat 2022 tarihinde okulumuz öğrencileriyle öğretmenlerimizin rehberliğinde Adana ilimizde düzenlenen kitap fuarını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz merakla ve ilgiyle kitapları inceleyip kendilerine binlerce seçenek arasından kitap seçme fırsatı buldular.

Şbt

Okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Hacı Ahmet Kete tarafından Fatih projesi kapsamında okulumuz ek binasına takılan Arçelik marka Pardus işletim sistemine sahip akıllı tahtalarin kullanımına yönelik öğretmenlerimize 09.02.2022 tarihinde sat 12.30 da ek bina da eğitim verilmiştir.

Ara

Okulumuzun Konferans saalonunda farklı günlerde düzenlenen bilgi yarışmasının sonuçları belli oldu. yarışma sonucunda 5. sınıflardan 5C, 6. sınıflardan 6C, 7. sınıflardan 7B, 8. sınıflardan ise 8B sınıfı birinci olmuştur. yarışmada 1. olan ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi okulumuz adına tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuzda Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Ölümünün 83. yılı Anma Töreni gerçekleştirildi.

Eyl

2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılının ilk zili Okulumuz İbn-i Sina Ortaokulu'nda bugün saat 7.00'da çaldı. yeni Eğitim- Öğretim yılının açılış konuşmasını okul müdürümüz İsmail SÖĞÜT yaptı. Yeni yılın hayırlı ve başarılarla dolu olması dileğiyle öğrencilerimiz ilk derslerine girdiler.